Barnpassning

FamilyFriend hjälper din familj att finna en lekfull och barnkär barnvakt i Stockholm. Våra barnvakter handplockas för varje uppdrag, enligt familjens specifika önskemål. Vi hjälper till med allt från hämtning på förskola/skola, läsa läxor, ta med till fritidsaktiviteter, laga middag till att passa och leka med de lite yngre barnen i hemmet. Våra barnvakter hjälper också till vid enstaka uppdrag som bröllop, fest och högtider.

Alla våra barnvakter har bra referenser från tidigare arbete med barn, är utbildade i barnsäkerhet och hjärt-lungräddning samt har utdrag ur belastningsregistret. Som föräldrar vet vi att det viktigaste är att ”personkemin” mellan barnvakten och familjen stämmer. Därför får du alltid träffa barnvakter tills ni har hittat den rätta för just er familj. Vi följer regelbundet upp med familjen och barnvakten för att säkerställa att ni är nöjda.

Våra Barnvakter

babysitterVi vet hur viktigt det är att känna sig trygg som förälder när man låter någon annan ta hand om sitt barn. FamilyFriends barnvakter är noga utvalda och vid varje rekrytering utgår vi från oss själva som föräldrar. Vem skulle jag önska tog hand om mina barn? FamilyFriends barnvakter är utvalda utifrån deras engagemang och personlighet. Det viktigaste för oss är att barnvakten är barnkär och engagerad. Vidare är ansvarskänsla, integritet och pålitlighet egenskaper som vi värdesätter.

Alla barnvakter hos FamilyFriend:

 • har tidigare erfarenhet av barn.
 • har bra referenser från tidigare arbete med barn.
 • är 18 år eller äldre.
 • har lämnat in utdrag ut polisens belastningsregister.
 • skriver under avtal om sekretess.
 • utbildas barnsäkerhet och hjärt- och lungräddning för våra barnvakter.
 • är ansvars- och olycksfallsförsäkrade.

En förutsättning för att vi ska lyckas i vårt arbete är att ni föräldrar ska känna er trygga och att era barn ska ha roligt när våra barnvakter är på plats.

För er som anlitar oss för ett tillfälligt uppdrag kontakta oss minst 48 timmar före.

Pris

Vi debiterar samma pris oavsett vilka dagar och vilken tid på dygnet som ni behöver barnvakt.

180 sek / timme inklusive RUT-avdrag
360 sek / timme exklusive RUT-avdrag
Kunder som har mer än 60 timmars barnpassning per månad erhåller 10 % rabatterat pris.Vi debiterar 2,5 timmar per barnvaktstillfälle som minimum. För att kunna rekrytera bra barnvakter måste vi kunna garantera minst 2,5 timmar arbete per tillfälle.

Varje person är berättigad till högst 25 000 kr i RUT-avdrag per år.

TIPS! Har du möjlighet att få hushållstjänster som löneförmåner via din arbetsgivare så kan du också få FamilyFriends tjänster skattereducerade med 50%, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd! Din arbetsgivare skickar årligen in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten och du gör sen enkelt avdraget i din deklaration. Även här gäller att skattereduktionen max kan vara 25 000 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 50 000 kr.

Vårt arbetssätt

Det viktigaste för oss är att se till er familjs behov. Vid vår första kontakt går vi igenom era önskningar, förväntningar och krav för att på bästa sätt hitta en barnvakt som passar just er familj.

 • Ni kontaktar oss och meddelar vilken typ av tjänst ni är intresserade av (ej bindande).
 • Vi skickar ett formulär till er för att få all information er blivande barnvakt behöver.
 • Vi presenterar en möjlig kandidat och bokar in ett kostnadsfritt möte.
 • Om ni vill träffa ytterligare kandidat fortsätter processen tills ni är nöjda.
 • Uppdraget startar.
 • Vi stämmer regelbundet av med er för att försäkra oss om att allt är till belåtenhet.

Ni har alltid rätt att byta barnvakt under uppdragets gång.

För er som anlitar oss tillfälligt eller för ett jouruppdrag kontakta oss minst 48 timmar före per telefon.

barn_1

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp!

 • Vi är väldigt nöjda med Agnes som hämtar vår son två gånger i veckan från förskola. Hon är ordentlig men samtidigt lekfull och hon sitter gärna barnvakt på helger också.

  Lisa, Stockholm
 • Vår barnflicka Rebecka är super och barnen har kul tillsammans med henne. När Rebecka inte kan hjälpa till har vi fått andra barnvakter som ersättare och det har alltid fungerat bra.

  Ludwig, Stockholm