Städning

Städning genom FamilyFriend innebär flexibilitet och personlig service. Bastjänsten omfattar städning enligt en standardiserad checklista men utifrån kundens specifika behov kan städningen kompletteras med andra uppgifter såsom exempelvis tvätta, stryka, vika kläder och bädda rent.

Genom att abonnera på städning i hemmet får ni en och samma person som kommer hem till er samma tid och dag på regelbunden basis. Ni kan abonnera på städning varje vecka, varannan vecka, var tredje vecka eller minst 1 gång per månad.

Utöver bastjänsten städning erbjuder vi också fönsterputs, enstaka storstädning, flyttstädning och snöskottning. Dessa tjänster beställer ni separat.

Vår Personal

Vi vet hur viktigt det är att känna sig trygg med vem man släpper in i sitt hem. Våra anställda är noga utvalda och har alla bra referenser från tidigare arbete. Vi kontrollerar alltid utdrag ut belastningsregistret och alla våra anställda skriver på avtal om sekretess. Alla våra anställda är ansvars- och olycksfallsförsäkrade och våra försäkringar täcker alla eventuella skador som vår personal orsakar.

Vi handplockar en av våra många medarbetare som motsvarar just dina behov och önskemål.

All städpersonal hos FamilyFriend:

 • har erfarenhet från städuppdrag.
 • har bra referenser från tidigare arbetsgivare.
 • har genomgått FamilyFriends internutbildning för städ.
 • har lämnat in utdrag från polisens belastningsregister.
 • skriver under avtal om sekretess.
 • är ansvars- och olycksfallsförsäkrade.
Pris

För att kunna tilldela våra kunder en och samma FamilyFriend abonnerar våra kunder på städning samma dag och tid. Du bestämmer själv hur ofta du önskar att din FamilyFriend kommer och städar.

Vi debiterar samma pris oavsett hur ofta du önskar städning.

190 sek/timme inklusive RUT-avdrag
380 sek/timme exklusive RUT-avdrag

Kontakta oss för prisuppgift på fönsterputs, flyttstädning och snöskottning.

Om du anlitar FamilyFriend mer än 60 timmar per månad (oavsett tjänst) erhåller du som kund 10 % reducerat pris på din totala månadskostnad.

1 januari 2016 sänktes maxtaket för rutavdraget till 25 000 kronor per person för personer mellan 18-65 år. Med de nya rut-reglerna kan du som enskild person köpa städning eller andra hushållsnära tjänster för upp till 50 000 kr och få avdrag för halva beloppet.

Observera att alla som är 65 år och äldre fortfarande kan göra avdrag upp till ett tak på 50 000 kr. En person som är äldre än 65 år kan alltså köpa tjänster för 100 000 kr och göra avdrag för halva beloppet.

Är du osäker på hur mycket avdrag du har gjort under året, hör efter med Skatteverket. Läs mer på skatteverket.se

TIPS! Har du möjlighet att få hushållstjänster som löneförmåner via din arbetsgivare så kan du också få FamilyFriends tjänster skattereducerade med 50%, vilket gör att löneförmånen i princip inte kostar något i form av förmånsskatt för dig som anställd! Din arbetsgivare skickar årligen in kontrolluppgifter till Skattemyndigheten och du gör sen enkelt avdraget i din deklaration. Även här gäller att skattereduktionen max kan vara 25 000 kr per person och år vilket motsvarar ett underlag av 50 000 kr.

Bli Kund

Det viktigaste för oss är att se till dina specifika behov. Vid vår första kontakt går vi igenom dina önskningar, förväntningar och krav för att hitta ett bra upplägg för dig.

 • Du kontaktar oss via vårt kontaktformulär på hemsidan och anger att du är intresserad av städning.
 • Vi kontaktar dig för ett kundbesök, där vi kommer hem till dig för att diskutera dina önskemål. Ett kundbesök är kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.
 • Vi tar fram en städbeskrivning för ditt hem.
 • I samband med att du bestämmer dig för att bli kund hos oss kommer vi överrens om antal timmar, veckodag och hur ofta du får städning.
 • En FamilyFriend väljs ut för uppdraget som nu startar

Vi stämmer av med dig regelbundet för att säkerställa att allt är till belåtenhet.

Nedan hittar information om vårt avtal.

VillkorStädkunder[2]

Tips

För att resultatet ska bli det bästa är det bra om du som kund plockar undan leksaker, kläder och andra lösa föremål, för att förenkla städningen.

Se till att arbetsbänkar och diskbänk är fria så att de går att rengöra.

Som kund tillhandahåller du en välfungerande dammsugare, glöm inte att byta påse om den är full, hink och mopp, samt särskilt rengöringsmedel på grund av t.ex. allergi eller speciella ytor. 

Städhjälp_Stockholm

Vill du att vi kontaktar dig?
Fyll i dina uppgifter nedan så ringer vi upp!

 • Vi abonnerar på städning varannan vecka och jag kan verkligen rekommendera det!

  Michaela, Södermalm
 • Städhjälp har gjort att familjen kan tillbringa mer kvalitetstid på kvällar och helger.

  Linda, Uppsala